Mit leerem Bauch gibt es keinen Blues nicht!

Essen gehört einfach wie der Blues und Booze zu einem ausgeglichenen, gesunden Lebensstil. Wir sammeln hier ein paar Rezepte, die das Bluesbuero ständig am Köcheln hat. Bluesfood lässt sich zumeist sehr einfach herstellen. Meist sind es Eintöpfe mit Tieren, die gerade greifbar sind - sehr oft Shrimps und Fisch. Und zumeist ist Bluesfood hot und hot! Chilis gehören einfach dazu, so wie die Mundharmonika zu einer ordentlichen Chicagobluesband eben.


Catfish Stew (Wels Gulasch)

 

Ein traditionelles und wahrlich einfach zu kochendes Gericht aus dem Süden der US-Staaten (South Carolina, Lousiana). Es ist scharf, gibt Kraft und kann auch mit anderen Fischerln zubereitet werden. Catfish Stew ist ein Klassiker der Cajun/Creole Küche.

Hier ein Rezeptvorschlag auf dieser mit weiteren feschen Rezepten bestückten WEBSITE.

 


 ROTE BOHNEN / RED BEANS

 

Du brauchst:

1 Dose rote Bohnen (800g)

 

Du stellst die Dose in die Mikrowelle und drehst auf 12 Minuten bei 800 Watt. Fertig ist ein leckers Gedicht!

Der erste, der dies kochte (allerdings noch OHNE Mikrowelle) war Professor Longhair aus dem schönen New Orleans. Er schrieb dann das herrliche Lied "RED BEANS COOKING":

Got my red beans cooking

You're getting some until they're done!

 

Das Michael Fridrik Trio kocht vor und zwar HIER!

 


Klasser Text über das echte Bluesfood im Mississippi Delta.  Da geht es über den Crawfish, Hot Tamales (siehe unten) und Coconut Pies. Oder um  legendäre Fressorte wie dem Senator's in Clarksdale oder Abe's BBQ - genau an jener Kreuzung der Highways 49 und 61 gelegen, an der Robert Johnson seine Seele an den Teufel verkauft hat!

 

HIER KANNST DU DEN TEXT LESEN!


They're Red and Hot...
Das originale HOT TAMALES REZEPT. fett, scharf, lecker. Gibt Kraft. Echtes Bluesfood eben.  ENGLISH ONLY!
INGREDIENTS
  • 3 lbs of ground beef (ground chuck)
  • 4 medium sweet yellow onions, quartered
  • 3 teaspoons granulated garlic
  • 3 teaspoons cayenne pepper
  • 1 teaspoon freshly cracked black pepper
  • 4 teaspoons coarse-ground kosher salt
  • 1 teaspoon ground cumin
  • ½ cup chili powder
  • 1 8oz can tomato sauce (or can of crushed tomatoes)
  • ½ cup water
  • 1½ cups of yellow cornmeal
  • 100 tamale papers
For the Sauce
  • 1 8oz can of tomato sauce (or can of crushed tomatoes)
  • 1 teaspoon cumin
  • ¼ cup chili powder
  • Salt to taste
  • Freshly cracked black pepper to taste
Instructions
For the Sauce
  1. Combine all the ingredients in a medium heavy-bottomed saucepan. Add seasonings to taste.
  2. Bring to a boil, then remove from heat and set aside.
For the Tamales
  1. Put the onions, the seasonings, the tomato sauce, and ½ cup of water in a food processor. Process until the onions are finely chopped.
  2. Place the ground beef in a large glass mixing bowl and pour the seasoned tomato and spice mixture over the meat. Using your hands, mix well.
  3. Place the tamales papers, one at a time and one on top of the other, into a large bowl of water. This step might sound tedious, but it is necessary to prevent the papers from sticking to each other and to ensure that each paper will be completely saturated.
  4. Place cornmeal in a shallow dish and set aside.
  5. Working with about 1 tablespoon of meat at a time, roll it out with your hands into an oblong (cylindrical) shape, then roll in the cornmeal to lightly coat. Wrap each one in a tamale paper, folding over the open ends to completely close in the beef. Repeat this step until all the tamale mixture is gone.
  6. In a large dutch oven or roasting pan, stack the tamales in layers. Each layers should be perpendicular to the layer below it.
  7. Cover the tamales with water, then add the seasoned tomato sauce. Cover and simmer for 2 hours. Check occasionally, and add water as necessary to keep the tamales covered